hierbenik2
Nieuwsbericht | Datum: 19-04-2012Jelmer start samenwerking met Jet-Net en Girlsday

Bron: Jelmer BVJelmer, de grootste aanbieder van multicompany traineeships in de civiele techniek, heeft zich onlangs aangesloten bij twee initiatieven die de instroom van jongeren in de (civiele) techniek stimuleren. Sinds begin dit jaar is Jelmer officieel partner van Jet-Net, het Jongeren en Technologie Netwerk Nederland. Daarnaast heeft Jelmer zich dit jaar voor het eerst ingezet voor Girlsday, het jaarlijkse evenement voor meisjes en techniek, dat op 26 april plaatsvindt.

Jet-Net is een samenwerking tussen bedrijven, onderwijs en overheid. Het doel is havo/vwo-leerlingen een reëel beeld te geven van techniek en hen te interesseren voor een bètatechnische vervolgopleiding. “Jelmer streeft eigenlijk hetzelfde doel na, maar Jet-Net heeft de mogelijkheden om het op een grotere schaal aan te pakken”, vertelt Ester van Heuven, directeur van Jelmer. “Vandaar dat wij graag onderdeel willen zijn van het netwerk. Jet-Net koppelt middelbare scholen aan bedrijven; wij zijn via Jet-Net in contact gekomen met Scholengemeenschap De Amersfoortse Berg. Omdat het de oude school van een van onze alumni trainees is, vonden we het leuk om juist met hen samen te werken.”

Op dit moment wordt er nagedacht over wat Jelmer precies gaat doen bij De Amersfoortse Berg. Van Heuven: “De focus zal onder andere liggen op uitleggen wat civiele techniek is. We denken bijvoorbeeld aan een spel over civiele projecten. Daarnaast vinden we het belangrijk om iets te doen met competenties en talentontwikkeling. Bijvoorbeeld een talent-assessment, zodat we aan de scholieren kunnen laten zien hoe ze nog meer uit zichzelf kunnen halen. Ook willen we laten zien dat het voor bèta-scholieren erg belangrijk is zich ook te ontwikkelen op ‘soft skills’. Nu zien ze daar niet altijd het belang van in, maar hebben dit later wel nodig. Voor de zomer zullen we de eerste activiteiten opstarten.”

Girlsday
Girlsday is een initiatief van VHTO (Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek) dat meisjes van 10 tot en met 15 jaar laat kennismaken met bèta, techniek en ICT. Tijdens Girlsday openen diverse technische bedrijven en hoger onderwijsinstellingen hun deuren voor meisjes, waar ze kunnen deelnemen aan interessante activiteiten en kennismaken met technische werkzaamheden in de dagelijkse beroepspraktijk. Jelmer heeft haar businesspartners uitgenodigd om mee te doen aan deze dag. Van Heuven: “Wij vinden het belangrijk dat juist meisjes al jong in aanraking komen met bèta en (civiele) techniek, want er zijn te weinig vrouwen werkzaam in technische sectoren. Meisjes hebben vaak geen idee wat een technisch beroep inhoudt en kennen vaak geen technische bedrijven. Het is voor hen dus interessant om op Girlsday ook vrouwen te ontmoeten in technische functies.” Businesspartners Ingenieursbureau Amsterdam (IBA) zal op 26 april een groep meisjes van een lokale basisschool ontvangen. De scholieren gaan op bezoek gaan bij het project IJburg, een groot nieuw woon- en werkgebied dat bestaat uit diverse eilanden.Deel dit artikel:                   

Bouw tijdelijke dam voor inspectie én herstel schade stuw Linne; start 24 februari 2020
Nieuwsbericht
Amsterdam bereidt zich voor op vaker voorkomend extremer weer
Nieuwsbericht
Ideeën en voorstellen indienen gebied rondom Pannerdensch Kanaal
Nieuwsbericht
Minister Van Nieuwenhuizen en Bonaire tekenen havenconvenant
Nieuwsbericht
Schoner water en vrije doorgang voor trekvissen in de Rijn
Nieuwsbericht
Christine Wijshake en Marre Walter, directeuren Beheerautoriteit Waddenzee
Nieuwsbericht
Overslag haven Rotterdam bedroeg 469,4 miljoen ton in 2019
Nieuwsbericht
Tetrahedron ontvangt UNIIQ-investering voor innovatieve kraan voor nieuwe generatie windmolens
Nieuwsbericht
Wavin presenteert toekomstvisie aan werknemers
Nieuwsbericht
Reactie Rijkswaterstaat op Zembla en Volkskrant - Achtergrondinformatie granuliet
Nieuwsbericht
Voorbereid op een veranderend klimaat
Nieuwsbericht
Officiële afronding werkzaamheden zandsuppletie Roggenplaat
Nieuwsbericht
Renate Pilz geëerd met Orde van Verdienste Bondsrepubliek Duitsland
Nieuwsbericht
Nederlanders niet bang voor overstromingsrisico's
Nieuwsbericht
Prinses Máximasluis bij Lith weer geopend
Nieuwsbericht
Arcadis haalt certificering Waterwolftunnel ISO 55000 als 'Managing Agent'
Nieuwsbericht
NEN organiseert Automation Forum
Nieuwsbericht
Risico's in kaart, kennis op orde en toch een ongeval
Weblogposting
Van Nieuwenhuizen: Nederland opnieuw inrichten tegen weersextremen
Nieuwsbericht
Pier Eringa nieuwe voorzitter NGinfra
Nieuwsbericht
Oplossingsrichtingen bereikbaarheid Ameland opgesteld
Nieuwsbericht
Virtueel opleiden en trainen van wegverkeersleiders en operators
Weblogposting
Wilt u ook TÜV gecertificeerd machineveiligheidexpert worden in het nieuwe jaar?
Weblogposting


[Banners]