hierbenik2
Nieuwsbericht | Datum: 19-04-2012Jelmer start samenwerking met Jet-Net en Girlsday

Bron: Jelmer BVJelmer, de grootste aanbieder van multicompany traineeships in de civiele techniek, heeft zich onlangs aangesloten bij twee initiatieven die de instroom van jongeren in de (civiele) techniek stimuleren. Sinds begin dit jaar is Jelmer officieel partner van Jet-Net, het Jongeren en Technologie Netwerk Nederland. Daarnaast heeft Jelmer zich dit jaar voor het eerst ingezet voor Girlsday, het jaarlijkse evenement voor meisjes en techniek, dat op 26 april plaatsvindt.

Jet-Net is een samenwerking tussen bedrijven, onderwijs en overheid. Het doel is havo/vwo-leerlingen een reëel beeld te geven van techniek en hen te interesseren voor een bètatechnische vervolgopleiding. “Jelmer streeft eigenlijk hetzelfde doel na, maar Jet-Net heeft de mogelijkheden om het op een grotere schaal aan te pakken”, vertelt Ester van Heuven, directeur van Jelmer. “Vandaar dat wij graag onderdeel willen zijn van het netwerk. Jet-Net koppelt middelbare scholen aan bedrijven; wij zijn via Jet-Net in contact gekomen met Scholengemeenschap De Amersfoortse Berg. Omdat het de oude school van een van onze alumni trainees is, vonden we het leuk om juist met hen samen te werken.”

Op dit moment wordt er nagedacht over wat Jelmer precies gaat doen bij De Amersfoortse Berg. Van Heuven: “De focus zal onder andere liggen op uitleggen wat civiele techniek is. We denken bijvoorbeeld aan een spel over civiele projecten. Daarnaast vinden we het belangrijk om iets te doen met competenties en talentontwikkeling. Bijvoorbeeld een talent-assessment, zodat we aan de scholieren kunnen laten zien hoe ze nog meer uit zichzelf kunnen halen. Ook willen we laten zien dat het voor bèta-scholieren erg belangrijk is zich ook te ontwikkelen op ‘soft skills’. Nu zien ze daar niet altijd het belang van in, maar hebben dit later wel nodig. Voor de zomer zullen we de eerste activiteiten opstarten.”

Girlsday
Girlsday is een initiatief van VHTO (Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek) dat meisjes van 10 tot en met 15 jaar laat kennismaken met bèta, techniek en ICT. Tijdens Girlsday openen diverse technische bedrijven en hoger onderwijsinstellingen hun deuren voor meisjes, waar ze kunnen deelnemen aan interessante activiteiten en kennismaken met technische werkzaamheden in de dagelijkse beroepspraktijk. Jelmer heeft haar businesspartners uitgenodigd om mee te doen aan deze dag. Van Heuven: “Wij vinden het belangrijk dat juist meisjes al jong in aanraking komen met bèta en (civiele) techniek, want er zijn te weinig vrouwen werkzaam in technische sectoren. Meisjes hebben vaak geen idee wat een technisch beroep inhoudt en kennen vaak geen technische bedrijven. Het is voor hen dus interessant om op Girlsday ook vrouwen te ontmoeten in technische functies.” Businesspartners Ingenieursbureau Amsterdam (IBA) zal op 26 april een groep meisjes van een lokale basisschool ontvangen. De scholieren gaan op bezoek gaan bij het project IJburg, een groot nieuw woon- en werkgebied dat bestaat uit diverse eilanden.Deel dit artikel:                   

Uitdieping Nieuwe Waterweg en Botlek voltooid
Nieuwsbericht
Zandsuppletie Roggenplaat gestart
Nieuwsbericht
Het beheer van de Heesseltsche Uiterwaarden wordt overgedragen
Nieuwsbericht
Ban Ki-Moon, Rutte en Van Nieuwenhuizen starten actiejaar van klimaatcommissie
Nieuwsbericht
Miami nieuwe uitvalsbasis voor klimaatkenniskantoor uit Nederland
Nieuwsbericht
Aantoonbaar veiliger werken? Word Certified Machinery Safety Expert (CMSE)!
Weblogposting
Prinsjesdag 2019: Bestendige lijn in het waterbeheer
Nieuwsbericht
Basis op orde: extra geld voor onderhoud wegen, vaarwegen en spoor
Nieuwsbericht
Deltaprogramma 2020, doorwerken aan de delta: nuchter, alert en voorbereid
Nieuwsbericht
Miljoenennota: intenties voor investeringen goed, grote zorgen over uitvoerbaarheid
Nieuwsbericht
Nieuwe tool toont verband tussen waterkwaliteit en emissies
Nieuwsbericht
Maatregelen vanwege lage waterafvoer Maas
Nieuwsbericht
Nederlandse delta-aanpak blauwdruk voor kwetsbare kustgebieden
Nieuwsbericht
Community Plasticvrije Waddenzee aan de slag
Nieuwsbericht
Grondwaterstanden zandgronden onveranderd laag, Maasafvoer daalt
Nieuwsbericht
Grensoverschrijdend meetstation in Rotem op 4 september 2019 in gebruik genomen
Nieuwsbericht
Kustonderhoud Callantsoog van start
Nieuwsbericht
Inschrijving Waterinnovatieprijs 2019 geopend
Nieuwsbericht
Kom langs bij Open Monumentendag 2019
Nieuwsbericht
Training elektrische veiligheid: Machineveiligheid & elektrische veiligheid (IEC 60204-1)
Weblogposting
Vizierschuif Zuid van stuwcomplex Hagestein vervangen
Nieuwsbericht
Renovatie Wantijbrug (N3) uitgesteld
Nieuwsbericht
Unieke bodemdalingsmeetsite in Nederland operationeel
Weblogposting


[Banners]