hierbenik2
Nieuwsbericht | Datum: 08-02-2013Toonaangevende samenwerkingsprojecten winnen Nederlandse Bouwpluim 2013
Op woensdag 6 februari is de Nederlandse Bouwpluim 2013 uitgereikt tijdens het Gala van de Nederlandse Bouw in de Jaarbeurs Utrecht. De heer Elco Brinkman, juryvoorzitter Nederlandse Bouwpluim en voorzitter Bouwend Nederland, heeft de winnaars in drie verschillende categorieën bekendgemaakt. “Het zijn stuk voor stuk aansprekende voorbeelden van ketensamenwerking en daarmee laten ze zien dat de cultuur in de bouwwereld écht verandert”, aldus de heer Brinkman.

De Nederlandse Bouwpluim is voor de derde keer uitgereikt en ditmaal in drie verschillende categorieën. De bestaande twee categorieën Burger- en Utiliteitsbouw (B&U) en Grond-, Weg- en Waterbouw (GWW) en de nieuwe categorie Bouwpluim voor Jong Talent. In totaal zijn er 43 inzendingen binnengekomen, een verdubbeling ten opzichte van de vorige editie. Er zijn acht inzendingen genomineerd.

Toonaangevende winnaars
Winnaar in de categorie B&U is de Marnixstraat en omgeving Alkmaar, een project van opdrachtgever Woonwaard Noord Kennemerland en opdrachtnemer Bouwbedrijf Bolten b.v. Dankzij intensieve ketensamenwerking is de doorlooptijd in de woningen flink teruggebracht, heeft de oplevering drie maanden eerder kunnen plaatsvinden en is er zo’n 80 000 euro bespaard. In de categorie GWW heeft de A12 Utrecht Lunetten – Veenendaal gewonnen, een samenwerkingsproject van opdrachtgever Rijkswaterstaat en opdrachtnemer Poort van Bunnik. Door de wederzijdse flexibiliteit in de uitvoering en in de inzet op snelle operationele besluitvorming, is de extra wegcapaciteit ruim twee jaar eerder opgeleverd. Winnaar in de categorie Bouwpluim voor Jong Talent is Kristel van Haaren van Heijmans Wegen. Van Haaren doorbreekt traditionele patronen en draagt bij aan de cultuurverandering in de Nederlandse bouwkolom.

Feestelijke uitreiking
De prijzen zijn feestelijk uitgereikt tijdens het Gala van de Nederlandse Bouw in de Jaarbeurs Utrecht. Diverse toprepresentanten uit de bouwwereld waren aanwezig: opdrachtgevers, aannemers, architecten, toeleveranciers en vertegenwoordigers uit de politiek. De presentatie van de avond was in handen van Humberto Tan. Minister voor Wonen en Rijksdienst, de heer Stef Blok, heeft de prijsuitreiking ingeleid met een inspirerende toespraak, alvorens de heer Elco Brinkman de winnaars van de Nederlandse Bouwpluim bekendmaakte. De uitreiking werd afgewisseld met muzikaal en verrassend entertainment.

Over de Nederlandse Bouwpluim
Stichting Nederlandse Bouwpluim is een initiatief van meerdere opdrachtgevers en opdrachtnemers in de bouwkolom. De stichting stimuleert en waardeert een steeds betere teamvorming en samenwerking tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers bij grootschalige bouwprojecten. Belangrijke uitgangspunten hierbij zijn ketensamenwerking, transparantie, gelijkwaardigheid en maatschappelijk besparingen. Eens in de twee jaar wordt de Nederlandse Bouwpluim uitgereikt tijdens het Gala van de Nederlandse Bouw.


Deel dit artikel:                   

NEN organiseert Automation Forum
Nieuwsbericht
Risico's in kaart, kennis op orde en toch een ongeval
Weblogposting
Van Nieuwenhuizen: Nederland opnieuw inrichten tegen weersextremen
Nieuwsbericht
Pier Eringa nieuwe voorzitter NGinfra
Nieuwsbericht
Oplossingsrichtingen bereikbaarheid Ameland opgesteld
Nieuwsbericht
Virtueel opleiden en trainen van wegverkeersleiders en operators
Weblogposting
Wilt u ook TÜV gecertificeerd machineveiligheidexpert worden in het nieuwe jaar?
Weblogposting
Van Nieuwenhuizen: Nederland voorbereiden op drogere zomers
Nieuwsbericht
Uniform systeem voor veilig scheepvaartverkeer duurzaam aanbesteed
Artikel
Reputatie haven Rotterdam ijzersterk
Nieuwsbericht
Proef met walstroom voor kustvaarders aan de Parkkade te Rotterdam
Nieuwsbericht
Winnaars Waterinnovatieprijs 2019 bekend
Nieuwsbericht
Bijzondere mariene data nu voor iedereen in te zien
Nieuwsbericht
Alle kolken Prinses Beatrixsluis open, doorvaart op volle sterkte
Nieuwsbericht
Julianakanaal bij Haven Stein wordt breder en dieper
Nieuwsbericht
Zuid-Holland na zandsuppletie beschermd tegen Noordzee
Nieuwsbericht
Pilot 'flexibele kribben in de IJssel' van start
Nieuwsbericht
Maritieme sector groeit opnieuw in 2018
Nieuwsbericht
Van verticale landbouw tot virtuele delta: 26 miljoen voor innovatief onderzoek
Nieuwsbericht
Voortgang dijkversterkingsplannen Marken en vervolgonderzoek
Nieuwsbericht
Reactie van Bouwend Nederland op PFAS-voorstellen staatssecretaris van Veldhoven
Nieuwsbericht
Grootschalige handhavingsactie Waddenzee
Nieuwsbericht
Vissluis in sluiscomplex Schellingwoude feestelijk geopend
Nieuwsbericht


[Banners]